image
image
image
image

Aanbouw en verbouw 2-onder-1 kapwoning

Deze 2-onder-1 kapwoning in Gorinchem (jaren ’70) is aan de achterzijde vergroot met een aanbouw van ca. 6x5m. Hierdoor is een woonkeuken met eethoek ontstaan met veel ruimte en daglicht. De bestaande garage aan de zijkant van de woning is opnieuw opgebouwd en geïsoleerd, waardoor het één geheel met elkaar is geworden. Hierin zijn een werkruimte en een badkamer met sauna gesitueerd. De voormalige keuken doet nu dienst als wasruimte en bijkeuken.
Door het laten verspringen van de aanbouw ten opzichte van de voormalige garage, en het plaatsen van daglicht in die sprong, ontstaat extra ruimtelijk effect. En door beide aanbouwen verschillend in hoogte te maken komt het geheel vanuit de achtertuin niet zo massaal over.

De combinatie van de houten gevelbekleding en de strakke zwarte aluminium kozijnen zorgt voor een mooi contrast, terwijl het geheel goed past bij de oorspronkelijke woning. Door deze materialen in de voorgevel terug te laten komen, middels onder andere een nieuw luifel boven de voordeur, wordt alles nog meer één geheel.

< terug naar projectoverzicht

Projectdetails

  • Opdrachtgever: Particulier
  • Jaar: 2021/2022
  • Plaats: Gorinchem
  • Vloeroppervlakte: ca. 32 m2 vergroot