image
image
image
image

Barnhouse te Schelluinen

Deze moderne variant van een Barnhouse (schuurwoning) springt direct in het oog door de opvallende en contrasterende materiaalkeuze en de grote kozijnpuien aan de achterzijde.
Het ontwerp van de woning is volledig aangepast aan het relatief smalle en lange kavel met een schitterend uitzicht aan de achterzijde. Door de verdiepingshoge gevelopeningen op alle verdiepingen geeft dit aan de binnenzijde een heel ruimtelijk gevoel, waardoor alles waar men op uitkijkt als het ware één met de woning wordt.
De trappen in de woning zijn zo gesitueerd dat het lichtinval aan de zijkant van de woning op alle verdiepingen merkbaar is en geven een zeer ruimtelijk gevoel.

Qua materiaaltoepassing is er gekozen voor onderhoudsarme materialen die door de contrasterende kleuren en structuren de vorm van de woning accentueren.
De woning is daarnaast van zichzelf al zeer energiezuinig door de zeer hoge isolatiewaarden van dak en gevels (tot wel 2 keer de huidige standaard) en kozijnen (triple beglazing).

< terug naar projectoverzicht

Projectdetails

  • Opdrachtgever: Particulier
  • Jaar: 2017
  • Plaats: Schelluinen
  • Vloeroppervlakte: 150 m2