image
image
image
image

Moderne kubistische bedrijfswoning

Deze moderne kubistische bedrijfswoning in Spijk is de vervanging van een bestaande bungalow. In verband met de slechte staat van de bungalow en het feit dat deze te laag was gebouwd, was nieuwbouw nodig.
Wij hebben de opdrachtgevers begeleid van programma van eisen (wensenpakket), naar ontwerp en daarna het vervaardigen van de bestektekeningen ten behoeve van de Omgevingsvergunning en de bouw. Tijdens de bouw hebben wij waar nodig de bouw begeleid.

De bedrijfswoning bestaat uit 3 verschillende delen:

  • Links de keuken/eetkamer in een laagbouw, voorzien van houten verticale gevelbetimmering
  • In het midden een hoger volledig glazen woonkamer (plafondhoogte 3,60m!) voorzien van groot overstek
  • Rechts een 2 bouwlagen tellend meer gesloten deel voorzien van met name stucwerk, waarin de kantoorruimte en in totaal 5 slaapkamers zijn gesitueerd. Onder dit deel zit ook een kelder van ca. 60m2 voorzien van de installatie en een grijswatertank (opvang van regenwater)

De kantoorruimte met het hoekkozijn aan de rechter voorzijde is ideaal om de af- en aanvoer van caravans van en naar de caravanstalling te kunnen regelen en overzien. De vrijwel volledig open woonkamer aan de andere zijde van de woning geeft juist privacy en een schitterend panoramisch uitzicht over de weilanden tot het Lingebos. De open leefkeuken staat in verbinding met de woonkamer, maar ook met het afgescheiden terras aan de achterzijde van de woning, waardoor het buiten leven en het bedienen van gasten eenvoudig is. De scheiding van deze 3 elementen is buiten door verschil in volumen en materialen goed zichtbaar. In de woning loopt dit naadloos in elkaar over. Hierdoor ontstaat een fijne en mooie combinatie van wonen en werken.

< terug naar projectoverzicht

Projectdetails

  • Opdrachtgever: Particulier
  • Jaar: 2017
  • Plaats: Schelluinen
  • Vloeroppervlakte: 150 m2