image
image
image
image

Verbouw en aanbouw woning Dalem

Deze jaren ’60 bungalow in Dalem had voor onze opdrachtgever enorm veel emotionele waarde, maar was helaas in de afgelopen jaren zo in verval geraakt dat bewoning niet goed meer mogelijk was. In plaats van volledig nieuw te bouwen heeft onze opdrachtgever er voor gekozen om de fundering, begane grondvloer en binnenwanden zoveel mogelijk te behouden en de rest nieuw te bouwen. Op deze manier kon de woning volgens de huidige norm geïsoleerd worden, maar ook flink vergroot worden. De begane grond is vrijwel volledig gehandhaafd, maar heeft wel een volledig nieuwe indeling gekregen. Zo is er een slaapkamer en badkamer op de begane grond gerealiseerd, waardoor de woning levensloopbestendig is geworden. De woonkamer is naar de volledig nieuwe aanbouw aan de linker zijde verplaatst en heeft een afmeting van meer dan 7 bij 7 meter. Hierdoor ontstaat een grote leefruimte met veel lichtinval. Doordat het dak volledig vervangen en verhoogd is, kan de verdieping – die voorheen vrijwel niet beloopbaar was – nu worden gebruikt voor extra woonruimte. Hier zijn dan ook 2 slaapkamers, een badkamer en bergruimte gesitueerd.

Het ontwerp is gemaakt door onze oud-collega architect Jan Bats. Wij hebben de bestektekeningen gemaakt ten behoeve van de Omgevingsvergunning en de verbouwing van de woning, de juiste aannemer gevonden en de bouw begeleid. Onze opdrachtgevers zijn enorm tevreden met het eindresultaat en ook de mensen in de buurt vinden het een aanwinst voor de straat.

< terug naar projectoverzicht

Projectdetails

  • Opdrachtgever: Particulier
  • Jaar: 2021
  • Plaats: Dalem
  • Vloeroppervlakte: 179 m2 (was 83 m2)