2 moderne villa's te Gorinchem

Deze 2 moderne villa's op het eiland Rapier in de nieuwbouwwijk Het Lint te Hoog Dalem (Gorinchem) hebben wij voor onze opdrachtgevers mogen ontwerpen en bouwkundig uittekenen.
De villa’s dienden stoer, robuust en monolithisch vormgegeven te zijn, in de sfeer van de Nieuwe Hollandse Waterlinie en dienden tevens duurzaam gebouwd te worden en een natuurlijk karakter te hebben, waarbij het gebruik van groene materialen de boventoon voert.
Hoewel beide villa’s gezien kunnen worden als broertjes of zusjes, zijn de uitgangspunten van het ontwerp en het materiaalgebruik wel degelijk zeer verschillend.
Zo wordt bij de ene villa de horizontale belijning en hoekige vorm benadrukt, terwijl de andere villa juist verticaal belijnd is, met afgeronde hoeken. De groene gevels en daken, uitkragende bovenverdiepingen en groene, natuurlijke materialen zorgen juist weer voor eenheid tussen de twee.
Beide opdrachtgevers zijn zeer tevreden met het eindresultaat en wanneer de tuinen en gevels wat meer begroeid zijn, zullen wij deze pagina van nieuwe foto's voorzien.

Projectdetails

 

Opdrachtgever: Particulier

Jaar: 2023

Plaats: Gorinchem

Vloeroppervlakte: ca. 201 en 237 m2