Een greep uit de door ons gerealiseerde projecten

Kubistische villa te Gorinchem

Deze moderne villa op het eiland Rapier in de nieuwbouwwijk Het Lint te Hoog Dalem (Gorinchem) hebben wij voor onze opdrachtgever mogen ontwerpen en bouwkundig uittekenen.De villa diende stoer, robuust en monolithisch vormgegeven te zijn, in de sfeer van de Nieuwe Hollandse Waterlinie en diende tevens duurzaam gebouwd te worden en een natuurlijk karakter te hebben, waarbij het gebruik van groene materialen de boventoon voert.

Lees meer »

Moderne villa te Gorinchem

Deze moderne villa op het eiland Rapier in de nieuwbouwwijk Het Lint te Hoog Dalem (Gorinchem) hebben wij voor onze opdrachtgever mogen ontwerpen en bouwkundig uittekenen.De villa diende stoer, robuust en monolithisch vormgegeven te zijn, in de sfeer van de Nieuwe Hollandse Waterlinie en diende tevens duurzaam gebouwd te worden en een natuurlijk karakter te hebben, waarbij het gebruik van groene materialen de boventoon voert.

Lees meer »

Vrijstaande woning met garage

Deze vrijstaande woning in de wijk ‘De Tuinen van Mollenburg’ in Gorinchem is gebouwd met een flinke knipoog naar de Oud-Hollandse stijl, waarin de hele wijk is gebouwd. De volledige woning is opgebouwd uit een houtskeletbouw constructie, waardoor de woning duurzaam, goed geïsoleerd en relatief snel (het volledige casco stond in 2 dagen) gebouwd is. Het exterieur van de woning zelf is afgewerkt met gevelmetselwerk, waarbij de plint donker is en de overige gevel wit is gekeimd.

Lees meer »

4 geschakelde woningen in voormalige boerderij en 2 vrijstaande woningen

Op het terrein van een voormalig transportbedrijf (zie de laatste foto) zijn in 2020 zes woningen gebouwd. Het voorhuis van de voormalige boerderij is volledig gerenoveerd en is - met een klein deel van het achterhuis één woning geworden. Ter plaatse van het achterhuis zijn drie geschakelde woningen gebouwd, waarbij de uitstraling van de voormalige boerderij zoveel mogelijk intact is gebleven. Het doorlopende rieten dak en de dakkapellen die als kubussen uit het dak prikken zorgen voor een landelijke en moderne uitstraling. Op het terrein achter de voormalige boerderij zijn nog eens 2 vrijstaande woningen gebouwd, die opvallen door de verticale zwarte houten geveldelen en strak wit gekeimde metselwerk garages en aanbouwen eromheen. De rode dakpannen zorgen voor eenheid met het dak van het voorhuis. Op het terrein is tevens een carport voor 4 auto's gebouwd, waar tevens 4 bergingen in verwerkt zitten. De locatie met het vrije uitzicht over de landerijen zorgt voor een landelijk gevoel, en zoals de bewoners zelf zeggen voelt het als een dorpje in het dorp zelf.Het ontwerp is gemaakt door de ontwikkelaar/architect. Wij mochten voor het project de bestektekeningen ten behoeve van de aanvraag voor de Omgevingsvergunning en de bouw zelf verzorgen.

Lees meer »

Moderne kubistische bedrijfswoning

Deze moderne kubistische bedrijfswoning in Spijk is de vervanging van een bestaande bungalow. In verband met de slechte staat van de bungalow en het feit dat deze te laag was gebouwd, was nieuwbouw nodig.Wij hebben de opdrachtgevers begeleid van programma van eisen (wensenpakket), naar ontwerp en daarna het vervaardigen van de bestektekeningen ten behoeve van de Omgevingsvergunning en de bouw. Tijdens de bouw hebben wij waar nodig de bouw begeleid.

Lees meer »

Moderne aanbouw

Deze 2-onder-1 kapwoning in Gorinchem (jaren ’70) is aan de achterzijde vergroot met een aanbouw van ca. 6x5m. Hierdoor is een woonkeuken met eethoek ontstaan met veel ruimte en daglicht. De bestaande garage aan de zijkant van de woning is opnieuw opgebouwd en geïsoleerd, waardoor het één geheel met elkaar is geworden. Hierin zijn een werkruimte en een badkamer met sauna gesitueerd. De voormalige keuken doet nu dienst als wasruimte en bijkeuken.Door het laten verspringen van de aanbouw ten opzichte van de voormalige garage, en het plaatsen van daglicht in die sprong, ontstaat extra ruimtelijk effect. En door beide aanbouwen verschillend in hoogte te maken komt het geheel vanuit de achtertuin niet zo massaal over.

Lees meer »

Interne verbouwing woning

Deze twee-onder-één kapwoning uit de jaren ’70 in Gorinchem is intern volledig verbouwd. Bij de aankoop was de woning nog in vrijwel originele staat, maar na de verbouwing is de open haard verwijderd, zijn de keuken en badkamer volledig vernieuwd en is van de garage een werkruimte gemaakt. Alle wanden zijn glad gestuct en vloerafwerkingen en binnendeuren zijn vervangen. Alle oude houten buitenkozijnen met enkele beglazing zijn vervangen door strakke aluminium buitenkozijnen voorzien van triple glas. Daarnaast zijn het dak, de spouwmuren en de begane grondvloer volledig geïsoleerd, waardoor het Energielabel van D naar A is gegaan, terwijl de classificatie hiervan in de tussentijd juist zwaarder is geworden. De volledige begane grondvloer is voorzien van vloerverwarming. Doordat de garage is omgebouwd naar werkruimte is er, naast een thuiswerkplek, 17m2 woonoppervlakte aan de woning toegevoegd.

Lees meer »

Bouw Bungalow

Deze moderne kubistische bungalow aan de rand van Hoogblokland springt direct in het oog door het gebruik van verschillende hoogten, natuurlijke materialen en contrasterende kleuren.De verschillende toegepaste materialen zorgen voor een divers gevelbeeld, terwijl de dakrand in één materiaal de hele woning omringt. Het naturel (onbewerkte) gevelstucwerk en de zwarte houten rabatdelen en buitenkozijnen zorgen voor een mooi contrast. De hoge ramen in de 3,60 meter hoge woonkamer zorgen voor een mooi lichtinval en uitzicht, terwijl de rest van de voorgevel redelijk gesloten is.De woning is voorzien van een grote en hoge woonkamer met open keuken, 2 slaapkamers, een badkamer, een werkruimte, een praktijkruimte (met eigen entree) en een inpandige garage.

Lees meer »

Verbouw en aanbouw woning Dalem

Deze jaren ’60 bungalow in Dalem had voor onze opdrachtgever enorm veel emotionele waarde, maar was helaas in de afgelopen jaren zo in verval geraakt dat bewoning niet goed meer mogelijk was. In plaats van volledig nieuw te bouwen heeft onze opdrachtgever er voor gekozen om de fundering, begane grondvloer en binnenwanden zoveel mogelijk te behouden en de rest nieuw te bouwen. Op deze manier kon de woning volgens de huidige norm geïsoleerd worden, maar ook flink vergroot worden. De begane grond is vrijwel volledig gehandhaafd, maar heeft wel een volledig nieuwe indeling gekregen. Zo is er een slaapkamer en badkamer op de begane grond gerealiseerd, waardoor de woning levensloopbestendig is geworden. De woonkamer is naar de volledig nieuwe aanbouw aan de linker zijde verplaatst en heeft een afmeting van meer dan 7 bij 7 meter. Hierdoor ontstaat een grote leefruimte met veel lichtinval. Doordat het dak volledig vervangen en verhoogd is, kan de verdieping – die voorheen vrijwel niet beloopbaar was – nu worden gebruikt voor extra woonruimte. Hier zijn dan ook 2 slaapkamers, een badkamer en bergruimte gesitueerd.

Lees meer »

Van kantoorpand tot appartementencomplex

Dit appartementencomplex aan de Stationsweg in Gorinchem was voorheen een kantoorpand.  Het kantoorpand dat al jaren leeg stond heeft hierdoor een nieuwe functie gekregen, met 14 appartementen, 1 penthouse en een kantoorruimte. De appartementen hebben een oppervlakte van ca. 100 tot 135m2 met allen een groot balkon, en het penthouse (dat op het dak van het pand is gebouwd) heeft een oppervlakte van ca. 220m2 met rondom een dakterras en panoramisch uitzicht. Wij hebben voor onze opdrachtgever het ontwerp uitgetekend tot bestektekeningen ten behoeve van de Omgevingsvergunning, en daarna de bouw waar nodig begeleid.

Lees meer »

Bedrijfspand en woning

Dit bedrijfspand met een bedrijfswoning (penthouse) op de bovenste verdieping kenmerkt zich door de verscheidenheid aan functies.Zo is de begane grond voorzien van een ontvangstruimte, kantine, garage en een enorme bedrijfsruimte/loods. De 2e verdieping is een grote showroom. Op de 3e verdieping is het penthouse gesitueerd, waar de eigenaar van het bedrijf woont. Het riante penthouse heeft een ruim dakterras van in totaal bijna 200m2

Lees meer »

Bouw Appartementencomplex

Dit appartementencomplex aan de Linge in de binnenstad van Gorinchem bestaat uit 4 studio’s, 3 appartementen, een penthouse op de volledige bovenste verdieping en 3 parkeerplaatsen onder het complex.Wij hebben dit project ontworpen, uitgetekend en  gedeeltelijk begeleid.

Lees meer »

Bouw hooischuur te Schipluiden

De bouw van deze traditionele hooischuur / hooiberg te Schipluiden heeft voor een groot deel plaatsgevonden in de werkplaats van de aannemer. De houtconstructie is namelijk volledig prefab – en dus onder ideale weers- en werkomstandigheden – gemaakt.

Lees meer »

Bouw Barnhouse

Deze moderne variant van een Barnhouse (schuurwoning) springt direct in het oog door de opvallende en contrasterende materiaalkeuze en de grote kozijnpuien aan de achterzijde.Het ontwerp van de woning is volledig aangepast aan het relatief smalle en lange kavel met een schitterend uitzicht aan de achterzijde. Door de verdiepingshoge gevelopeningen op alle verdiepingen geeft dit aan de binnenzijde een heel ruimtelijk gevoel, waardoor alles waar men op uitkijkt als het ware één met de woning wordt.De trappen in de woning zijn zo gesitueerd dat het lichtinval aan de zijkant van de woning op alle verdiepingen merkbaar is en geven een zeer ruimtelijk gevoel.

Lees meer »

Twee-onder-een-kapwoning

Deze twee-onder-een-kapwoning heeft een landelijke maar toch redelijk moderne uitstraling. Omdat het oorspronkelijke bouwplan slechts ruimte gaf voor één woning was er door welstand de eis gesteld om de uitstraling van één woning te houden. Door de entrees van de woningen uit elkaar te leggen, waarbij één voordeur vrij prominent op de kop van de woning is gesitueerd en de andere wat onopvallender in de langsgevel lijkt het op het eerste gezicht op een moderne boerderijwoning.De redelijk grove ‘geknikte’ zinken dakrand geeft de woning een robuuste uitstraling en de dakkapellen lijken uit het dakvlak gevouwen te zijn.Door het gebruik van verschillende duurzame materialen als metselwerk, robuuste houten kozijnen en rabat gevelbekleding en hardstenen raamdorpels en spekbanden, krijgt de woning de uitstraling die erbij past.Ook deze woning is gebouwd met een zeer hoge isolatiewaarde, waardoor deze op zichzelf al erg energiezuinig is. De installatie is daarop slechts een aanvulling.

Lees meer »

Bouw 4 Stadswoningen

Aan de Vissersdijk te Gorinchem zijn deze 4 stadswoningen gebouwd. Doordat de woningen in vrijwel dezelfde stijl als de hoekwoning ernaast zijn gebouwd vallen de woningen qua ontwerp vrijwel weg in het straatbeeld. De kleuren en uitvoering van het metselwerk en de grove kozijnen samen met de hardstenen raamdorpels en spekbanden geven de woningen een eigentijdse en luxe uitstraling.Aan de achterzijde is de muur van de oude gevangenis aan de Keizerstraat voor een groot deel gehandhaafd en hersteld. Tevens zijn in deze muur doorgangen gemaakt die toegang verlenen tot de stadstuinen inclusief eigen parkeerplaats.De woningen zijn zeer luxe afgewerkt, met als voorbeeld de ventilatietoevoer door suskasten die boven de kozijnen en achter de metselwerk gevel zijn weggewerkt. Deze suskasten zorgen voor een gewenste geluiddemping in de relatief drukke straat.

Lees meer »

Sociale woningbouw

Dat ‘sociale woningbouw’ relatief luxe kan zijn bewijst dit rijtje met verschillende soorten woningen. Het sociale aspect komt terug in het woonblok waar op de begane grond 4 senioren appartementen zijn gesitueerd met daarboven 4 maisonnettes voor de jongere huurders.De entrees van de maisonnettes en de erkers geven dit kleinschalige complex, in combinatie met de gekozen gevelstenen, enkele speelse onderdelen die de gevel fris en spannend maken.

Lees meer »

Bouw Woonzorgcomplex

Op dit landgoed in Teteringen hebben wij in dezelfde stijl als het naastliggende appartementencomplex dit complex voor de huisvesting van gepensioneerde paters die met emeritaat zijn.Het complex bestaande uit 23 appartementen, gebedsruimte en algemene ontmoetingsruimte kenmerkt zich door het contrast tussen het lichte metselwerk met de donkere kozijnen, balkons en dakranden.Deze balkons en dakranden zijn vervaardigd van donker beton, waardoor deze zeer onderhoudsarm zijn.Twee hoeken van het complex zijn uitgevoerd als kwart cirkels waardoor de appartementen van binnenuit een mooi uitzicht en speelse indeling hebben.

Lees meer »

Bouw Kantoorpand

Dit statige kantoorpand in Kerkdriel was eigenlijk bestemd voor de woningstichting die opdrachtgever was.Het respect voor de bouwstijl is terug te zien in de details, zoals de buitenkozijnen en gootvorm.De hardhouten buitenkozijnen hebben de uitstraling van oude schuiframen, maar zijn uitgevoerd als draai-kiep ramen.Onder de kozijnen zijn natuurstenen raamdorpels met aan beide zijden ‘kussentjes’ aangebracht, die de luxe uitstraling van het kantoorpand accentueren.De goten zijn uitgevoerd in prefab beton waardoor deze onderhoudsarm zijn.Het kantoorpand viel aan het einde van de bouw zo in de smaak dat niet de woningbouwcorporatie maar een Advocatenkantoor – dat direct een 10-jarig huurcontract afsloot – het kantoor in gebruik heeft genomen.

Lees meer »

Gorkumse atletiek- en triathlonvereniging Typhoon

De clubaccommodatie van de Gorkumse atletiek- en triathlonvereniging Typhoon is op dusdanige wijze verbouwd dat er bijna sprake is van nieuwbouw. Met een flinke uitbouw aan 3 zijden en een nieuw ‘jasje’ om het volledige complex is er niets meer van het oude complex zichtbaar. Wij hebben het ontwerp van Katrien Koppers volledig bouwkundig uitgetekend voor de Omgevingsvergunning en de complete verbouwing, die overigens voor een relatief groot deel door leden van de vereniging is uitgevoerd. Met bouwbegeleiding waar nodig is er een mooi eindresultaat ontstaan waar de club terecht zeer trots op is. De ronde vormen van de nieuwe accommodatie volgen de lijnen van het sportveld, wat op Google Maps (tijdens de verbouwing genomen, waarbij het witte het aangebouwde deel is) goed te zien is. De houten gevelbekleding in combinatie met de antraciet aluminium buitenkozijnen geven de accommodatie een moderne en duurzame uitstraling. De nieuwe kantine met wijds uitzicht over het sportveld en het grote overdekte terras geven het een grote meerwaarde.

Lees meer »

Bouw Sporthal

Deze multifunctionele sporthal te Barneveld is zeer onderhoudsvriendelijk gebouwd.Door de groene kleur van de grote hal wordt deze opgenomen in het groene boomrijke gebied.De sporthal is met name multifunctioneel omdat deze via de voorzijde te bereiken is voor ‘algemeen’ gebruik door de gemeente en er aan de achterzijde een entree is voor een korfbalvereniging.Uiteraard is de sportzaal ook te gebruiken voor meerdere sporten en tevens op te delen in meerdere compartimenten.Door de logische indeling met duidelijke routing en de onderhoudsvriendelijke afwerking en detaillering is dit een sporthal voor de toekomst.

Lees meer »

Clubaccommodatie Hockey

Vanwege uitbreiding van Rotterdam The Hague Airport en het steeds groter worden van de sportclub moest Hockey Club Rotterdam in 2000 verhuizen naar een andere locatie.Op de begane grond bevinden zich onder andere de kleed- en wasruimten, ehbo, massage, scheidsrechtersruimten en bergingen. Via een brede gang die uitkomt in het midden van het veld kunnen de spelers het hockeyveld betreden.Op de eerste verdiepingen is de grote kantine met grootkeuken gesitueerd met goed uitzicht op het hoofdveld.Het dakterras aan 3 zijden van de clubaccommodatie geeft uitzicht op alle 7 hockeyvelden en biedt toegang tot één van de twee tribunes aan het hoofdveld.Op de tweede verdieping bevindt zich de VIP-ruimte met een schitterend uitzicht op het hoofdveld.Aan de andere zijde van het hoofdveld is de grote overdekte tribune gesitueerd met ca. 2500 zitplaatsen en een afgesloten regie-ruimte voor radio en televisie.Hockey Club Rotterdam is en blijft hiermee nog steeds één van de mooiste en grootste hockeyclub accommodaties van Nederland.

Lees meer »

Clubaccommodatie voetbal

Vanwege de verhuizing naar sportcomplex ‘Molenvliet-zuid’ is voor voetbalclub SVW uit Gorinchem deze clubaccommodatie gerealiseerd.Na binnenkomst van de accommodatie is de route gelijk duidelijk: linksaf naar de kleed- en wasruimten en rechtsaf naar de kantine.Het clubhuis heeft 6 kleed- en wasruimten voor de elftallen, 2 scheidsrechtersruimten, een EHBO ruimte aan de ene zijde en een kantine met keuken en uitgifte aan de andere zijde, zo gesitueerd dat er een goed uitzicht op de voetbalvelden is.Doordat het complex en het gedeeltelijk overdekte terras op een verhoogde ’terp’ is gebouwd wordt dit uitzicht nog beter.Vanwege de 2 molens in de omgeving is er rekening gehouden met de ‘molenbiotoop’, zodat de molens nog voldoende wind kunnen vangen.

Lees meer »

Stalen hekwerken en traphekken

Voor deze moderne woning met speelse indeling hebben wij de hekwerken en traphekken volledig uitgetekend, waardoor deze door de leverancier in de werkplaats helemaal op maat konden worden gemaakt. De antraciet stalen hekwerken en traphekken lopen hierdoor naadloos in elkaar over, wat een rustig beeld geeft.

Lees meer »

Gevelrevitalisatie bedrijfspand

De buitenkozijnen van dit bedrijfspand in Hardinxveld-Giessendam zijn vervangen door nieuwe onderhoudsarme aluminium buitenkozijnen in de kleur antraciet. Dit in combinatie met de horizontale belijning in de buitenkozijnen, geeft het kantoorgedeelte een totaal nieuwe uitstraling. Het betreft in totaal ruim 260m2 aan nieuwe buitenkozijnen en beglazing. De beglazing is zonwerend uitgevoerd, waardoor de zon op een gemiddelde dag niet hinderlijk is voor de (grafische) werkzaamheden die in het kantoor uitgevoerd worden. Voor de echt zonnige dagen is er ook zonwering middels screens toegepast. Een leuk detail is het hergebruik van de deurgreep, die al vele jaren toegang tot het pand verschaft.

Lees meer »

Aanbouw woning

Aan de achterzijde van deze jaren ’30 woning in Gorinchem is een langwerpige aanbouw geplaatst voor extra ruimte in de vorm van een bijkeuken, berging en overdekt terras.Door gebruik te maken van de kozijnverdeling van de woning is de aanbouw letterlijk en figuurlijk het verlengde van de woning terwijl hij door de contrasterende materialen en kleuren toch opvalt.Het overdekte terras in een mooie plek om vrijwel het hele jaar door heerlijk buiten te kunnen zitten.

Lees meer »

Renovatie balkon

Het balkon van deze woning aan de stadswal van Gorinchem met uitzicht over de Merwede ziet er weer schitterend uit na deze renovatie.De sterk verouderde terrasafscheiding is vervangen door een modern antraciet grijs lamellen hekwerk wat goed afsteekt tegen de witte gevel van de woning. De lamellen zorgen voor een strakke afwerking, goed uitzicht en beperkte inkijk van buitenaf voor de gewenste privacy.De vloer van het balkon zelf is voorzien van grote hardstenen tegels voor een luxe uitstraling.

Lees meer »

Opbouw woning

Deze vrijstaande woning was al voorzien van een aanbouw, maar door de opbouw heeft de eerste verdieping een grote slaapkamer met walk-in closet erbij gekregen. Het houten rabat geeft een landelijke uitstraling aan de woning en de zwarte kleur contrasteert goed met de wit geschilderde metselwerk gevels.Doordat het volledig gerenoveerde (en dus goed geïsoleerde) dak als één geheel over de woning ligt, lijkt het of de aanbouw altijd onderdeel van de woning is geweest.

Lees meer »

Sociale woningbouw

Deze onderhoudsarme sociale huurwoningen in Kerkdriel zijn zeer divers.Niet alleen omdat deze op diverse plaatsen in het dorp staan, maar ook de woningen in dezelfde rij.Zo zijn de woningen aan de Molenhof op het eerste gezicht allemaal anders, wat een speels en dorps gevoel geeft.Van binnen hebben de woningen echter allemaal dezelfde indeling.

Lees meer »

Appartementencomplex met winkelruimten

Dit appartementencomplex met winkelruimte en 6 appartementen in Kerkdriel past qua uitstraling goed bij de overige panden op dit gezellige plein.Door de 2-deling met een donkere gevel en rechthoekige kozijnen aan de linkerzijde en een lichte gevel met getoogde kozijnen aan de rechterzijde komt het complex vriendelijk over.Ook hier is gekozen voor een onderhoudsarme afwerking met betonnen dakgoot en aluminium kozijnen.Op de begane grond is er een grote winkelruimte gesitueerd die indien gewenst redelijk eenvoudig is op te splitsen in twee winkels.

Lees meer »

Verbouw/aanbouw zwembad

Zwembad De Grote Koppel te Arnhem is aan meerdere zijden uitgebreid met verschillende ruimten voor diverse functies.Aan de voorzijde is de entree met restaurant vergroot waarbij het complex gelijk een nieuw aanzicht heeft gekregen.Het nieuwe doelgroepenbad (15 x 25 m) met beweegbare bodem aan de achterzijde zorgde voor flinke groei van de bezoekersaantallen, waardoor de routing intern is aangepast, met meer kleed- en wasruimten.Tevens is het recreatiebad uitgebreid met een serre aan de ligweide en een nieuwe spectaculaire waterglijbaan.Het zwembad is officieel geopend door Erica Terpstra.

Lees meer »

Verbouwing woonkamer

Deze woonkamer in een prachtige vrijstaande woning in Giessenburg was voorzien van een verlaagd plafond om zo min mogelijk warmte te verliezen.Door het plafond te verwijderen en de volledige ruimte (gevels en dak) goed te isoleren is een totaal andere woonkamer ontstaan.De dakramen geven de woonkamer nog meer natuurlijk lichtinval, waardoor deze als nog groter wordt ervaren.

Lees meer »

Gevelrevitalisatie zorgcomplex

Dit appartementencomplex in Sliedrecht heeft door een gevelrevitalisatie een totaal andere uitstraling gekregen.De architect heeft gekozen voor twee nieuwe tinten voor het gevelmetselwerk, nieuwe frisse gele zonwering en een andere kleur voor de buitenkozijnen en hekwerken.Omdat er meerdere aannemers (bouwbedrijf, schilder, zonweringsspecialist, etc.) bij dit project betrokken waren en om de bewoners zo min mogelijk overlast te bezorgen zijn wij ingeschakeld voor de bouwbegeleiding.Door het maken van goede afspraken en werken volgens de vastgestelde planning is dit project zeer voorspoedig verlopen.

Lees meer »

Herbouw twee-onder-een-kapwoning

Vanwege ernstige verzakkingen van de rechter twee-onder-een-kapwoning door de aanbouw van een garage met kelder diende de woning volledig herbouwd te worden.In goed overleg met de gemeente en de buren is dit ingewikkelde project uitgevoerd, waarbij het uiterlijk van de twee-onder-een-kapwoning – met uitzondering van wat moderne elementen – is behouden.De indeling en constructie van de woning zijn echter volledig gewijzigd en de isolatiewaarden van de schil zijn verhoogd tot de huidige norm.

Lees meer »

Schoolgebouw naar 5 woningen

Dit prachtige statige schoolgebouw in Rotterdam is verbouwd tot 5 grote woningen met tuin.Wij hebben op basis van het ontwerp van de projectontwikkelaar/architect het tekenwerk verzorgd voor de aanvraag van de omgevingsvergunning en de bouw zelf.De hoge leefruimten met veel lichtinval zorgen voor een aparte en ruimtelijke beleving en luxe uitstraling.Met name de voorgevel is minimaal aangepast, om het straatbeeld zoveel mogelijk in tact te laten.Aan de achterzijde zijn openslaande dubbele deuren aangebracht met toegang tot de tuinen.In de woningen zijn zoveel mogelijk authentieke elementen bewaard gebleven.De strakke afwerking van de ruimten zorgt voor een mooie mix van klassiek en modern.

Lees meer »

Interne verbouwing stadswoning

Het interieur van deze stadswoning in het centrum van Gorinchem was sterk verouderd.Door te kiezen voor een strak en modern interieur in combinatie met authentieke elementen is een mooi ruimtelijk geheel ontstaan.Het verlaagde plafond in de woonkamer is verwijderd waardoor de constructie in het zicht is gekomen.De witte strakke keuken is voorzien van een donker houten aanrechtblad, wat in detail op meerdere plaatsen in de woning terug komt.Op de verdieping is een extra kamer gecreëerd en de grote slaapkamer is voorzien van een walk-in closet.De badkamer is voorzien van een verdiept bad met daarboven een dakraam waardoor er voldoende lichtinval ontstaat.

Lees meer »

Kantoorgebouw naar appartementencomplex

Dit voormalige Leger des Heils gebouw te Rotterdam wordt momenteel verbouwd tot appartementencomplex met 4 luxe appartementen en praktijkruimte op de begane grond.De royale appartementen hebben allen veel lichtinval en mooi uitzicht door de grote gevelopeningen aan twee zijden.Wij hebben in opdracht van de projectontwikkelaar/architect het tekenwerk voor de aanvraag van de omgevingsvergunning en de bouw verzorgd.

Lees meer »

Verbouwen 2 woningen

Deze 2 vervallen woningen te Werkendam worden momenteel verbouwd.Door de voorgevel zoveel mogelijk intact te laten en te voorzien van authentieke onderdelen als klassieke houten kozijnen, gevelstucwerk en een houten bakgoot blijft het straatbeeld vrijwel ongewijzigd.De achtergevel verandert echter volledig door met name de twee gewaagde verticale uitbouwen die zorgen voor een maximale lichtinval en moderne uitstraling.Wij hebben voor de projectontwikkelaar het tekenwerk voor de aanvraag van de omgevingsvergunning verzorgd.

Lees meer »

Revitalisatie woning te Hardinxveld-Giessendam

De gevelrevitalisatie van deze vrijstaande – wat gedateerde – woning in Hardinxveld-Giessendam bestaat uit twee fasen.Inmiddels zijn de oude aluminium buitenkozijnen vervangen door robuuste hardhouten kozijnen met daaronder hardstenen raamdorpels.Aan de binnenzijde is de woning geïsoleerd door middel van voorzetwanden.Fase 2 bestaat uit het aanbrengen van een nieuw dak met overstek, waardoor de woning nog beter geïsoleerd zal zijn en een geheel nieuw en fris uiterlijk zal krijgen.

Lees meer »