Moderne duurzame woning te Roosendaal

Voor een opdrachtgever in Roosendaal hebben wij deze moderne en duurzame vrijstaande woning ontworpen en uitgetekend.

De wens was een opvallende a-symmetrische woning in hout te bouwen, waarbij rekening gehouden zou worden met de optimale zonopbrengst van de (achteraf) 76 zonnepanelen. Hierbij was de oriëntatie op het zuiden en de ideale hellingshoek van belang.

Ook de bouwwijze was speciaal, omdat wij samen met de opdrachtgever naar Letland zijn geweest om de fabriek te bezoeken waar de woning in een loods prefab in Houtskeletbouw onderdelen is gebouwd, daarna naar Nederland is getransporteerd en door een Nederlands bedrijf is opgebouwd.

De hoge isolatiewaarden van de woning, in combinatie met de duurzame installatie, waaronder de zonnepanelen, maakt dat deze woning zelfs energie levert.

Ook de ruimten in de woning, waaronder de vide in de woonkamer en het schuine dak dat zichtbaar is in de slaapkamers in combinatie met de grote raampartijen, maken de woning een fijne plek.

Naast de woning is later nog een grote (klus)schuur gebouwd. Het perceel van bijna 5000m2 zorgt voor veel rust en ruimte in een landelijke omgeving.

Projectdetails

 

Opdrachtgever: Particulier

Jaar: 2019

Plaats: Roosendaal

Vloeroppervlakte: ca. 180 m2