Aanbouw woning Hoornaar

Gepubliceerd op 18 september 2023 om 10:18

Voor deze jaren '70 woning in Hoornaar hebben wij een grote aanbouw met terras ontworpen en bouwkundig uitgetekend.

Inmiddels zijn de werkzaamheden vergevorderd en kunnen de eigenaren binnenkort genieten van een uitbreiding van hun woning met een leefkeuken met bijkeuken, een ruimere zitruimte, een kantoor/werkkamer en fitness ruimte op de begane grond.

Ook de buitenruimte is vergroot door een ruim onderheid en overdekt terras.

Om zo min mogelijk obstakels op het terras te hebben, was er voor ons de grote uitdaging om het dak zoveel mogelijk 'zwevend' uit te voeren. Slechts 1 kolom draagt het volledig uitkragende dak van zo'n 10 bij 3 meter, en dat dak is tevens voorzien van een 'open' gedeelte met lamellen die onzichtbaar zijn bevestigd. Dit geeft het dak een extra strak uiterlijk.

Het terras is volledig onderheid en zowel de rand als de traptreden zijn vervaardigd van in het werk gestort beton. Het terras is verder afgewerkt met grote tegels van 1,20x1,20m

Omdat de woning door de aanbouw een stuk groter en dieper is geworden, hebben we er voor gekozen om een lichtstraat in te bouwen. Naast dat deze lichtstraat voor heel veel extra licht en ruimtelijk effect zorgt, lijkt het ook alsof de aanbouw van de woning losgetrokken wordt.


Wij hopen u binnenkort meer foto's te kunnen laten zien wanneer de bouwwerkzaamheden afgerond zijn. Deze foto's - en die van andere gerealiseerde projecten - zullen dan te zien zijn bij 'projecten'.